Замовлення приймаються тільки на сайті! Через вимкнення світла можливі затримки відвантаження!
Графік роботи:

Будні: 10:00–18:00

Сб: 10:00-15:00

Нд: вихідний

Додайте товари до списку бажань
Додайте товари для порівняння
0
Каталог
Укр
Новий відгук або коментар
Увійти за допомогою
Оцініть товар
Надіслати

Модуль Arduino Pro Mini ATMEGA328P 5V/16M набір

В наявності
Артикул: 3021114
176.40 грн/шт.
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань
шт.
Опис
Arduino Pro Mini побудована на мікроконтролері ATmega168 або ATmega328. Платформа містить 14 цифрових входів та виходів (6 з яких можуть використовуватися як виходи ШІМ), 6 аналогових входів, резонатор, кнопку перезавантаження та отвори для монтажу висновків. Блок із шести висновків може підключатися до кабелю FTDI або плати-конвертера Sparkfun для забезпечення живлення та зв'язку через USB.

Arduino Pro Mini призначена для непостійної установки в об'єкти або експонати. Платформа поставляється без встановлених висновків, що дозволяє користувачам застосовувати власні висновки та роз'єми. Розташування висновків сумісне з Arduino Mini.

Існує дві версії Pro Mini. Одна версія працює при напрузі 3.3 В та частоті 8 МГц, інша при напругі 5 В та частоті 16 МГц. Arduino Pro Mini розроблена та виробляється SparkFun Electronics.

h3> Характеристики

Мікроконтролер ATmega168, ATmega328
Робоча напруга 3.3 В або 5 В (залежно від моделі)
Вхідна напруга 3.35-12 В (модель 3.3 В) або 5-12 В (модель 5 В)
Цифрові Входи/Виходи 14 (6 з яких можуть використовуватися як виходи ШІМ)
Аналогові входи 6
Постійний струм через вхід/вихід 40 мА
Флеш-пам'ять 16 Кб (2 використовуються для завантажувача)
ОЗУ 1 Кб
EEPROM 512 байт
Тактова частота 8 МГц (модель 3.3 В) або 16 МГц (модель 5 В)

Харчування

Arduino Pro Mini може отримувати харчування: через кабель FTDI, або від плати-конвертора, або від регульованого джерела живлення 3.3 або 5 В (залежить від моделі платформи) через висновок Vcc, або від нерегульованого джерела через виведення RAW.

Висновки живлення:

  • RAW. Для підключення нерегульованої напруги.
  • VCC. Для підключення регульованих 3.3 або 5 В.
  • GND. Висновки заземлення.

Пам'ять

Мікроконтролер має: 16 кБ флеш-пам'яті для зберігання коду програми (2 кБ використовується для зберігання завантажувача), 1 кБ ОЗУ та 512 байт EEPROM (яка читається та записується за допомогою бібліотеки EEPROM).

Входи та Виходи

Кожен з 14 цифрових висновків Pro, використовуючи функції pinMode(), digitalWrite(), і digitalRead(), може налаштовуватись як вхід або вихід. Висновки працюють при напрузі 3,3 В. Кожен висновок має резистор навантаження (стандартно відключений) 20-50 кОм і може пропускати до 40 мА. Деякі висновки мають спеціальні функції:

  • Послідовна шина: 0 (RX) і 1 (TX). Висновки використовуються для отримання (RX) та передачі (TX) даних TTL. Дані висновки мають з'єднання з висновками TX-0 і RX-1 блоку з шести висновків. фронті, або за зміни значення. Детальна інформація знаходиться в описі функції attachInterrupt().
  • ШІМ: 3, 5, 6, 9, 10, та 11. Будь-який з висновків забезпечує ШІМ з роздільною здатністю 8 біт за допомогою функції analogWrite().
  • SPI: 10 (SS), 11 (MOSI), 12 (MISO), 13 (SCK). За допомогою даних висновків здійснюється зв'язок SPI, який, хоч і підтримується апаратною частиною, не включений в мову Arduino. Світлодіод горить.

На платформі Pro Mini встановлені 6 аналогових входів, кожен роздільною здатністю 10 біт (тобто може набувати 1024 різних значення). Чотири з них розташовані на краю платформи, а два інші (входи 4 і 5) ближче до центру. Вимір відбувається щодо землі до значення VCC. Деякі висновки мають додаткові функції:

  • I2C: 4 (SDA) та 5 (SCL). За допомогою висновків здійснюється зв'язок I2C (TWI), для створення якого використовується бібліотека Wire.

Існує додатковий висновок на платформі: Reset. Низький рівень сигналу на виводі перезавантажує мікроконтролер. Зазвичай використовується для підключення кнопки перезавантаження на платі розширення, що закриває доступ до кнопки на самій платі Arduino. Зверніть увагу на з'єднання між висновками Arduino і портами ATmega168. /h3>

На платформі Arduino Pro Mini встановлено кілька пристроїв для здійснення зв'язку з комп'ютером, іншими пристроями Arduino або мікроконтролерами. Моніторинг послідовної шини (Serial Monitor) програми Arduino дозволяє надсилати та отримувати текстові дані через підключення USB.

Бібліотекою SoftwareSerial можна створити послідовну передачу даних через будь-який із цифрових висновків Pro Mini.

інтерфейси I2C (TWI) та SPI. В Arduino включено бібліотеку Wire для зручності використання шини I2C. Докладніша інформація знаходиться в документації. Для використання інтерфейсу SPI зверніться до технічних даних мікроконтролера ATmega168.

Програмування

Платформа програмується за допомогою Arduino. Детальна інформація знаходиться в довіднику та інструкціях.

Мікроконтролер ATmega168 поставляється із записаним завантажувачем, що полегшує запис нових програм без використання зовнішніх програматорів. Зв'язок здійснюється оригінальним протоколом STK500.

Є можливість не використовувати завантажувач та запрограмувати ATmega168 за допомогою зовнішнього програматора. Детальна інформація знаходиться в даній інструкції.

Автоматична (програмна) перезавантаження

Arduino Pro Mini розроблена таким чином, щоб перед записом нового коду перезавантаження здійснювалося самою програмою, а не натисканням кнопки на платформі. Один із висновків на блоці з шести висновків підключений до лінії перезавантаження мікроконтролерів ATmega168 через резистор 100 нФ. Цей висновок з'єднаний з однією з ліній керування потоком конвертора USB-to-serial, підключеного до блоку: до ліній RTS при використанні кабелю FTDI або до лінії DTR при використанні плати-конвертора Sparkfun. Активація цієї лінії, тобто. подача сигналу низького рівня, що перезавантажує мікроконтролер. Програма Arduino, використовуючи цю функцію, завантажує код одним натисканням кнопки Upload у середовищі програмування. Подача сигналу низького рівня по лінії перезавантаження скоординована з початком запису коду, що скорочує тайм завантажувача.

Функція має ще одне застосування. Перезавантаження Pro Mini відбувається щоразу при підключенні до програми Arduino на комп'ютері з ОС Mac X або Linux (через USB). Наступні півсекунди після перезавантаження працює завантажувач. Під час програмування відбувається затримка кількох перших байтів коду щоб уникнути отримання платформою некоректних даних (всіх, крім коду нової програми). Якщо налагодження скетча, записаного в платформу, або введення будь-яких інших даних при першому запуску, необхідно переконатися, що програма на комп'ютері очікує протягом секунди перед передачею даних.

Фізичні характеристики

< Габаритні розміри друкованої плати Pro Mini становлять 18х33 мм.


  • Самовивіз з нашого магазину у м.Київ
  • «Новою поштою» по Україні, у відділення або адресна доставка
  • Післяплатою не відправляємо!

Детальніше про доставку

  • ГОТІВКА або БАНКІВСЬКА КАРТА
  • ОПЛАТА НА КАРТУ ПРИВАТБАНКУ, Онлайн-оплата банківською карткою (LiqPay)
  • БЕЗГОТІВКОВИЙ РОЗРАХУНОК
  • ОПЛАТИ ПРИ ОТРИМАННІ НЕМАЄ

Детальніше про оплату

Вгору